6 sfaturi pentru o cură detox reușită

O cură detox este foarte asemănătoare cu un regim de slăbire sau cu practicarea unui sport. Este foarte bine că o ţii dar nu trebuie să exagerezi după ce ai ţinut-o şi revii la obiceiurile zilnice.

După o cură detox este foarte tentant cu siguranţă să consumi din nou alimente grase şi nesănătoase. Iată deci câteva sfaturi pentru o cură detox şi pentru a păstra obiceiurile bune căpătate şi după aceasta.

Mănâncă la ore fixe şi niciodată după ora 22. Dă câteva repere corpului tău şi acesta îţi va mulţumi cu siguranţă. Cel mai bine ar fi să iei prânzul şi cina la ore fixe. Nu sări peste mese şi nu mânca după ora 22. Cinând devreme vei reuşi să stabileşti un fel de micro-dietă până a doua zi dimineaţa.

Bea cât mai multă apă. Un pahar mare cu apă dimineaţa pe stomacul gol este cel care te va ajuta să te rehidratezi şi să elimini mai uşor toxinele. Consumă zilnic între 1,5 litri şi 2 litri de apă pentru ca organismul să funcţioneze aşa cum trebuie.

Nu consuma la cină feculenţi. Corpul nu are nevoie de energie înainte de a merge la culcare. Nu îţi umple deci farfuria cu glucide precum cele din orez, paste sau cartofi.

Mănâncă fructe în afara meselor. Fructele sunt cele mai bune prietene ale tale pentru micul dejun sau pentru o gustare. La mesele principale pot mări nivelul de zahăr din sânge şi por mări numărul de calorii consumate. În plus, aciditatea lor nu este benefică pentru intestine.

Dormi intre 6 ore jumătate şi 8 ore pe noapte. Trebuie să dormi destul, nu prea mult, nici prea puţin. Odihna este esenţială pentru echilibru, pentru reglarea metabolismului şi a apetitului.

Alege uleiurile potrivite. Adică uleiurile de rapiţă şi de măsline, bogaţi în acizi graşi omega 3 antioxidanţi. Evită de asemenea pe cât posibil uleiurile de palmier sau de floarea soarelui.

Un comentariu la „6 sfaturi pentru o cură detox reușită

Faci un comentariu sau dai un răspuns?