Beneficiile ingredientelor negre

O culoare destul de putin apreciata, negrul este totusi, un aliat de pret atunci cand vine vorba despre a ramane in forma. Orez, quinoa, usturoi si chiar carbune… toate ingredientele negre pe care le poti folosi la tine in bucatarie sunt atat delicioase, cat si foarte bune pentru sanatate.

In plus, ingredientele negre sunt foarte sic in farfurie, contribuind la starea noastra de bine.

Orez negru, quinoa neagra, susan negru… vedem totul in negru mai nou. Fara sa devenim deprimati, ba din contra. Deoarece, la fel ca si ciocolata, ingredientele negre naturale sunt un atu de pret pentru sanatatea noastra. Ne putem delecta de exemplu, cu orezul negru, versiunea integrala venita din Italia, excelenta in risotto. Sau mai poti alege versiunea mai lipicioasa asiatica si chiar XXL salbatica, venita direct din Canada. Quinoa, cea mai apreciata in retetele sanatoase fara gluten, are si ea un costum negru, la fel ca si susanul negru si forma sa cremoasa de tahini. Te poti delecta chiar si cu fasolea uscata in nuante de negru sau cu nautul, pe care le poti regasi in magazinele bio.

Un tip de alimente UFO pline de virtuti. Trebuie sa incerci neaparat usuturoiul negru, daca nu ai facut-o inca. Mai ales daca nu esti fan al savorii sale naturale, destul de puternice. Este un aliment care se poate digera foarte usor, cu nutrienti foarte concentrati. Nu este vorba insa despre o varietate noua de usturoi, ci un « usturoi invechit », preparat dupa o reteta ancestrala asiatica. Lenta sa transformare ii modifica culoarea, dar si textura.
Se obtine astfel un gust fabulos, dulce si sarat in acelasi timp, faimoasa savoare umami. De incercat neaparat intr-un sos, o salata, sau intr-un wok cu legume…

O alta inovatie- sarea neagra de Himalaya, foarte bogata in sulf si in fier, al carui gust ne duce cu gandul la oua!

Virutile carbunelui negru. Virtutile sale digstive sunt deja foarte bine cunoscute. Are o putere mare de colorare si un gust neutru care ne permite sa sublima gustul goffrelor, clatitelor, painilor sau tartelor. Dar se poate folosi si in sucurile detox sau sosuri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?