Cum să-ți creezi gantere acasă

Eu sunt pasionat de fitness încă de când am auzit că există așa ceva, având vreo 12 ani pe atunci, și în tot acest timp pot spune că am învățat destul de multe lucruri în domeniu chiar dacă nu am un act care să dovedească asta. Mai exact asta se întâmplă fiindcă nu am vrut niciodată să devin antrenor de fitness deci un act nu mi-ar folosi la nimic.

Încă de acum câțiva ani, de când prietenii mei au descoperit faptul că am habar de niște chestii din fitness și nutriție au început să-mi pună tot felul de întrebări atunci când au o problemă cu kilogramele, când vor să pună masă musculară și așa mai departe. A da, tot eu i-am convins să se apuce de sală – pe majoritatea dintre ei.

Pentru că mulți se plâng că nu au bani să-și cumpere niște gantere reglabile, nu au spațiul necesar unui aparat multifuncțional acasă și/sau sala de fitness e prea departe de ei, m-am gândit să scriu acest articol cu o metodă destul de ieftină cu ajutorul căreia să-ți creezi niște gantere/haltere acasă. Dacă ai și un constructor în familie deja treburile sunt mai mult decât simple.

În primul rând, cum probabil v-ați dat seama, aveți nevoie de ciment, câțiva metrii de țeavă de oțel – ceva rezistent și la care să aveți aderență și câteva găleți de diverse dimensiuni. Găsiți pe cineva care se pricepe să combine cimentul cu apa și nisip, băgați 2-4 holșuruburi în capetele țevilor (partea care va susține greutatea), puneți țeava fix pe mijlocul uneia dintre găleți apoi turnați ciment.

A, tapetați înainte găleata cu ziar pentru a putea să o dați jos după ce se întârește. Peste 24 de ore când cimentul e întârit puteți scoate găleata și repetați acțiunea cu capătul celălalt. Dacă vreți gantere, țeava trebuie să fie mai scurtă iar dacă vreți haltere, bineînțeles mai lungă. Succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *