Dieta Portfolio are grijă de inima ta

Mai multe vegetale, mai puține grăsimi saturate…slăbești și îți protejezi inima în același timp.

Creată la începutul anilor 2000 de doctorul David Jenkins și echipa sa de cercetători din cadrul Universității din Toronto, această dietă reunește alimente cunoscute pentru faptul că reduc nivelul de colesterol. Astfel, urmând aceasta dietă, nivelul de colesterol va fi redus cu până la 35%. În ultima vreme, dieta Portfolio a devenit un adevărat model de alimentație. Portfolio Eating Plan este o dietă ideală atât pentru prevenirea bolilor cardiovasculare cât și pentru pierderea în greutate.

Principiul de bază: se pune accentul pe vegetalele bogate în fibre, cunoscute pentru faptul că elimină pofta de mâncare în mod natural și se limitează drastic consumul de grăsimi saturate, ascunse în unt și mezeluri dar și în majoritatea produselor industriale.

Alimentele privilegiate în cadrul acestei diete sunt vegetalele bogate în fibre solubile. Aceste fibre specifice au capacitatea de a elimina o parte din grăsimile consumate în timpul unei mese și să împiedice asimilarea acestora, ceea ce conferă un dublu beneficiu: mai puțin colesterol sanguin și mai puține calorii absorbite.

Deoarece aceste vegetale frânează în egală măsură digestia glucidelor, nivelul de zahăr din sânge nu riscă să fie prea ridicat iar producția de insulină este limitată. Asemănătoare unor bureți mici, aceste fibre absorb și apa și formează un gel în stomac, de unde senzația de sațietate care își face rapid apariția.

Aceste fibre se regăsesc în orz, fulgi de ovăz și secară, legumele uscate, fructe și legume, în special în morcovi, vinete, mere, banane, citrice și zmeură. Dar și în migdale, nuci și fistic. Bogate în fibre și proteine, acestea conferă rapid senzația de sațietate. Dieta Portfolio nu este departe de regimul vegetarian chiar dacă autorizează consumul de carne slabă și pește. De asemenea, se pot consuma produse pe bază de soia, iauturi și tofu.

Reechilibrând alimentația, pierzi ușor kilogramele în plus. Forma fizică se stabilizează în mod natural. Dieta Portfolio este ideală pentru toți cei care vor să aibă un stil de viață sănătos și să își protejeze inima în același timp.

Un comentariu la „Dieta Portfolio are grijă de inima ta

Faci un comentariu sau dai un răspuns?