Florența, orașul muzeu pe care trebuie să-l vezi

Florența este un oraș bogat în atracții, fiecare colț al orașului are ceva aparte, cu o amprentă puternică din perioada renascentistă. Este un oraș turistic care atrage anual milioane de vizitatori din întrega lume datorită numeroaselor atracții și obiectivelor istorice pe care le adăpostește.

Domul din Florența. îndreaptă-ți pașii spre Piazza del Duomo unde se află baptiseriul Sfântului Ioan Botezătorul și Catedrala Santa Maria del Fiore. Urcă cele 463 de scări până în vârf pentru a admira de aproape Cupola di Brunelleschi și panorama magnifică asupra orașului.

La Galleria degli Uffizi. Ia un bilet din timp și trezește-te devreme pentru a vizita această colecție de artă, una din cele mai frumoase din lume.

La Galleria dell’Accademia. Turiștii vin să viziteze acest muzeu pentru a admira celebra statuie a lui Michelangelo. Însă galeria adăpostește și o mulțime de opere aparținând lui Botticelli.

Atinge mistrețul de bronz. Statuia Il Porcellino care se află în Mercato Nuovo, lângă Piazza della Signoria este o replică la statuia originală, din marmură care se află la Uffizi. Legenda spune că cine aruncă o monedă în gura mistrețului va avea noroc în viață și că dacă îi atingi nasul vei reveni în Florența în curând.

Bazilica San Miniato al Monte domină Piazza Michelangelo. Este accesibilă la pas și oferă o priveliște superbă asupra întregului oraș.

Palatul Medici-Riccardi este fostul palat al bogatei familii Medici, construit între anii 1444-1462. Turiștii pot vizita capela și frescele superbe.

Bazilica Santa Croce adapostește frescele lui Giotto și capela Pazzi. Înainte de a intra în bazilică trebuie să îți acoperi umerii și picioarele.

Ponte Vecchio. Pentru a admira podul în toată splendoarea, îndreaptă-ți pașii spre Ponte Santa Trinita, de vis-a-vis, în special în momentul în care soarele apune.

Palaul Bargello adăpostește Muzeul național Bargello. Aici turiștii au posibilitatea de admira câteva din cele mai frumoase opere ale lui Michelangelo.

Un comentariu la „Florența, orașul muzeu pe care trebuie să-l vezi

  1. Dumb and Dumber To pe 123movies

    Nu prea se compara cu filmul din 1994. Cel de atunci pot sa spun ca a fost amuzant ,radeai la fazele amuzante, dar acesta e mai slab decat primul. Sincer aveam niste asteptari putin mai mari , sa se ridice macar la nivelul primului film.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?