Lucruri mai murdare ca un vas de toaletă

Iata un fapt dezgustător: materiile fecale sunt peste tot. Uite cateva lucruri mai murdare ca un vas de toaleta.

1. Telefonul mobil
Există o șansă de 16% ca smartphone-ul tau sa aiba materii fecale pe el, asta este un rezultat descoperit de cercetatorii de la Londra. 9 din 10 de telefoane mobile transporta un fel de bacterii cauzatoare de boli, cum ar fi gripa sau SAMR. Gandeste-te: iei telefonul mobil peste tot, in mijloacele de transport public, baie, birou – și niciodată nu-l cureți. Ștergeți-l cu un dezinfectant electronic o dată pe săptămână.

2. Periuta de dinti
Când spălați toaleta, din ea se pot pulveriza picaturi aerosolizate de peste șase metri, spune Dr. Philip Tierno Jr, director de microbiologie și imunologie la Centrul Medical NYU Langone și autor al The Secret Life. Deci, dacă vă lăsați periuta de dinti pe chiuveta din baie, aceasta ar putea fi copleșita cu picături mici de microbi.
Depozitarea periutei de dinti intr-o alta camera este recomandata in acest caz.

3. Tastatura
De cate ori ai mancat un sandwich in timp ce tastai la calculator? Probabil de o multime de ori. Tastaturile, si acum mainile tale, sunt acoperite de bacterii. Un studiu din Londra arata ca tastaturile pot contine de pana la 5 ori mai multe bacterii decat un vas de toaleta. Lola Stamm, epidemiologist la Universitatea din Nordul Carolinei la Chapel Hill ne recomanda sa stergem cu un dezinfectant electronic tastatura, alaturi de telefon, mouse, monitor si unitate. Si sa nu mai mancam la calculator.

Pe langa cele precizate mai sus, bancomatul, pompa de alimentare si cosul de rufe sunt si ele unele dintre cele mai raspandite locuri unde bacteriile isi fac aparitia intr-un numar foarte mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *