Lucruri pe care creierul nostru le face fără să ne ceară părerea

Creierul nostru acționează uneori fără să ne ceară părerea. Ba chiar ia unele decizii fără acordul nostru.

Este ceva mai puternic decât mine. Habar nu am de ce am făcut acest lucru. Nu m-am putut abține. Nu asta am vrut să zic…și o mulțime de fraze de genul. În astfel de momente ne întrebăm dacă suntem sau nu stăpâni pe corpul nostru. Fiecare ființă umană este de părere că este liber să aleagă ce își dorește, el este cel care ia deciziile. Noi îți demonstrăm contrariul.

Râsul. Este aproape imposibil să ne abținem să râdem. După ce am auzit o glumă, creierul nostru activează imediat toate emoțiile. Acestea din urmă se traduc prin izbucnirea în râs. Acest fenomen poate fi unul stresant în sensul că mai multe persoane au tendința de a izbucni în râs în cele mai nepotrivite momente…

Mișcarea mușchilor limbii pentru a vorbi. Limba este compusă din mai mulți mușchi datorită cărora avem abilitatea de a vorbi. Pentru a putea emite cuvintele și a le pronunța corect, limba se contorsionează în interiorul gurii pentru a reuși să schițeze cuvintele. Creierul este cel care dictează ce mișcare să adopte pentru a traduce un anumit sunet. Magnific, nu-i așa?

Filtrarea informațiilor. Imposibil să îți amintești ce ai făcut în urmă cu o săptămână în cele mai mici detalii. Creierul triază toate informațiile și le păstrează pe cele mai importante, cele care îți vor fi utile mai târziu.

Mersul. Suntem de părere că mersul este un lucru cât se poate de simplu care nu necesită depunerea unui efort prea mare. Ceea ce mulți dintre noi ignoră este imensa muncă ce se ascunde în spatele acestei abilități. Creierul este cel care trimite mesaje diferitelor membre, mușchi și ligamente pentru a le pune în mișcare în funcție de traiectoria calculată.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?