Semințele de chia te ajută să slăbești!

Un număr foarte mare de experţi recomandă folosirea seminţelor de chia pentru slăbire. Cum te ajută însă aceste seminţe miraculoase, veritabile superalimente atunci când vine vorba despre slăbire dar şi despre sănătate?

Seminţele de chia cresc din abundenţă în partea de sud a Mexicului şi fac parte din aceeaşi familie ca şi menta. Sunt cea mai bună sursă de acizi graşi omega 3, acizi graşi nesaturaţi, proteine şi antioxidanţi.

Dar oare de ce seminţele de chia sunt un atu de preţ atunci când vrei să slăbeşti? Deoarece au un nivel ridicat de fibre. Seminţele de chia conţin un tip unic de fibre solubile care îşi măresc de nouă ori dimensiunea, creând un fel de gel atunci când sunt combinate cu un lichid. Acest gel este cel care va ajuta la încetinirea absorbţiei de glucide pe care le mănânci.

Asta înseamnă că nivelul de zahăr din sânge şi de insulină rămâne relativ stabil timp de câteva ore după ce ai mâncat şi senzaţia de foame nu îşi face simţită prezenţa atât de repede.

Trebuie să consumi seminţele de chia în combinaţie cu alte alimente care conţin foarte puţine calorii pentru a pierde din greutate încet dar sigur. Reducând 500 de calorii din meniul zilnic şi consumând 200 de calorii de seminţe de chia vei ajunge la greutatea ideală.

Avantajele nutriţionale ale seminţelor de chia. Fie că seminţele de chia sunt sau nu sunt cel mai bun răspuns pentru a slăbi, acestea sunt foarte interesante din punct de vedere nutriţional. Seminţele de chia conţin o mulţime de nutrienţi precum calciu, fier, manganul, seleniu, proteine şi vitamina K.

Cel mai de preţ atu al lor – acizii graşi omega 3 care sunt de mare ajutor atunci când vine vorba despre scăderea în greutate.

Este de ajuns dacă presari seminţele de chia peste toate preparatele pe care le consumi. Sau le poţi adăuga în băuturi. Vei obţine preparate excelente de mare ajutor pentru a slăbi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?