Știi ce spun dinții despre sănătatea ta?

Aumite semne sau simptome de la tine din gura pot indica mai multe probleme de sanatate. Descopera deci citind acest articol ce pot indica problemele cu dintii despre sanatatea ta.

Sangerari ale gingiilor- diabet de tip 2. Gingiile rosii, care sangereaza sunt principalele simptome ale maladiilor paradontale. Maladiile parodontale sunt cauzate de anumite bacterii din gura, care pot infecta gingiile si care pot cauza placa. Iar diabetul poate agrava maladiile parodontale. In plus, maladiile parodontale pot face de asemenea dificil controlul asupra nivelului de zahar din sange. Diabetul constituie un factor de risc major pentru parodontita, o forma mai severa a bolii parodontale. Diabetul poate afecta tesuturile mai moi ale gingiei si poate sa atace osul care suporta dintii.

O respiratie urat mirositoare- poti suferi de aciditate gastrica. Mancatul de usturoi si neglijatul igienei dentare nu reprezinta principala cauza a unei respiratii urat mirositoare. In anumite cazuri, mai ales daca ai o buna igiena dentara, spalandu-te in mod regulat pe dinti si folosind si ata dentara, o respiratie urat mirositoare poate indica o problema legata de aciditatea gastrica. Iar in timp, aciditatea gastrica iti poate distruge dintii.

Daca iti scrasnesti dintii, poti sa te confrunti cu foarte mult stres in viata ta. Daca scrasnesti din dintii si daca ii strangi, acest lucru poate sa fie un semn ca te confrunti cu foarte mult stres in viata de zi cu zi. Dar acest lucru iti poate distruge dintii, poate distruge emailul si cauza hipersensibilitate.

Daca ai gura uscata, ai putea suferi de o boala autoimuna. Daca ai gura mereu uscata, este posibil ca acest lucru sa se intample din cauza faptului ca iei medicamente care cauzeaza uscaciune bucala. Sau poate ca suferi de o boala autoimuna.

Boli dentare- poate ca suferi de probleme de alimentatie. Dentistii pot detecta probleme sau semne ale bulimiei sau anorexiei la pacientii lor. Din cauza anorexiei, deficientele nutritionale, precum carentele in calciu, fier si vitamina B pot cauza mai multe maladii dentare.

Prezenta unor pete pe dinti- poti suferi de boala celiaca. Aceasta bola autoimuna se caracterizeaza printr-o reactie foarte puternica a organismului la stres. Poate afecta sanatatea dar si emailul dintilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?