The Craft: Legacy (2020) – un remake ce te va surpinde

The Craft: Legacy reprezinta un remake al marelui clasic lansat in 1996. Va reusi acest nou film sa ne impresioneze? Iata parerea noastra.

In urma cu 15 ani, faceam cunostinta cu vrajitoarele din The Craft, un film care s-a bucurat de un succes imens la acea vreme si care a permis unei generatii de adolescenti sa se elibereze. In 2020, Zoe Lister-Jones ne propune un remake modernizat, care se vizioneaza la viteza a doua.

Despre ce este vorba?
Hannah, o adolescenta introvertita se muta impreuna cu mama sa in celalalt capat al tarii cu scopul de a face cunostinta cu noul sau tata vitreg, un barbat introvertit, care si-a castigat popularitatea datorita parerii sale, viziunii sale asupra masculinitatii toxice. Facandu-si aparitia la noul sau liceu, Hannah se imprieteneste rapid cu trei adolescente extrem de atrase de magie. Impreuna, isi vor descoperi puterile de vrajitoare si vor fi nevoite sa faca fata laturii obscure a vietii de zi cu zi.

Parerea noastra. Chiar daca un numar mare de persoane au gasit acest remake mai degraba insipid fata de filmul din 1996, trebuie sa marturisim ca aceasta noua generatie de vrajitoare nu ne lasa indiferenti. Grupul format din aceste patru actrite talentate vine cu o privire sociologica (chiar daca mai timida) asupra noii generatii, aflata mereu in cautarea identitatii proprii.

Feminism, etichete, recunoastere, acceptarea diferentelor, numeroase sunt conceptele abordate in acest film, uneori neindemanatic, alteori in mod eficient intrebarile care ne traverseaza spiritele in 2020. Magia este scoasa in evidenta sub o forma respectuoasa a spiritualitatii. Realizatoarea Zoe Lister Jones a angajat pentru realizarea acestui film mai multe persoane din universul ezoteric.
Prima parte a filmului ne invita deci sa descoperim universul vrajitoarlor, prin intermediul celor patru protagoniste in timp ce partea a doua ne lasa sa intelegem ca aceasta reprezinta doar inceputul a ceva ce se va transforma intr-o saga.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?