Top 3 cereale care te ajută să slăbești

Gata. Te-ai săturat de curele de slăbire miraculoase care nu funcţionează? Ce ar fi să încerci să incluzi la tine în alimentaţie trei cereale cu proprietăţi minunate? Nu ai nimic de pierdut. Ba da… câteva kilograme în plus.

Cerealele nu sunt soluţii miraculoase pentru slăbire. Dar pot fi un ajutor suplimentar atunci când vrei să slăbeşti. Sunt cele care vin cu o senzaţie de saţietate foarte eficientă deci nu te mai lasă să ronţăi între mese. Oferă suficienţi nutrienţi şi suficiente fibre pentru a fi energică până la următoarea masă.

În plus, la cină, poţi prepara cerealele alături de proteine. Poţi consuma un bol de cereale cu ovăz şi fructe alături de somon şi de curcan la cuptor. Un exemplu ideal de cină deoarece toate alimentele conţin foarte puţine calorii.

Teff. Este o varietate de cereală ideală pentru sănătate şi siluetă, deoarece conţine vitamine, fier, hidraţi de carbon, fibre şi nu conţine gluten. Este cereala care te satură foarte repede şi foarte eficient, care poate stimula arderea de grăsimi, care poate trata constipaţia, favoriza digestia şi elimina toxinele. Se poate amesteca cu lapte vegetal şi fructe la micul dejun, se poate prepara pâine cu ea, biscuiţi sau batoane.

Ovăzul. După cum bine ştii deja, ovăzul este un superaliment. Este cea mai nutritivă varietate de cereală şi cea mai sănătoasă. Dar pe lângă că poate favoriza saţietatea, poate regla digestia şi te ajută să elimini încet-încet grăsimile. Este excelentă pentru a purifica ficatul dar şi întreg corpul de toxine sau de grăsimi. Este un dar al naturii de care trebuie să profiţi la micul dejun, alături de lapte şi fructe.

Seminţele de chia, foarte la modă şi sănătoase. Sunt un aliat de nădejde contra kilogramelor în plus. Sunt o sursă excelentă de fibre, de antioxidanţi, de calciu, proteine şi de acizi graşi omega 3. Vin cu un efect de saţietate foarte eficient şi pot regla nivelul de zahăr din sânge.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?