Topul locurilor de văzut în Malaezia

Înainte de a pleca în Malaezia trebuie să știi că țara este împărțită în două părți: Malaezia peninsulară, situată în partea de sud a Thailandei și Malaezia de est, un pământ sălbatic, neexplorat, cu jungle fascinante situate în partea de nord a Indoneziei. Cea mai bună perioadă de vizitare a țării este între Martie și Octombrie deoarece vei evita ploile puternice și umiditatea.

Kuala Lumpur este un oraș modern și cosmopolit care combină cultura malaeziană, indiană și chinezească. Turiștii pot vizita aici turnul Menara, Pettaling Street (Chinatown), parcul cu păsări și să facă shopping în piața centrală.

Grotele Batu sunt situate la o distanță de 13 kilometri de Kuala Lumpur. Imense, grotele erau folosite pe post de sanctuare hiduse. Impresionante, de vizitat gratuit și ușor de accesat cu trenul din Kuala Lumpur.

Penang este o insulă situată la nord-vest de peninsula malaeziană, reputată pentru influențele sale chinezești și bucătăria care atrage numeroși călători. Turiștii pot vizita orașul istoric Georgetown, templul Kek Lok Si și vechiul fort britanic Cornwallis.

Melaka reprezintă fosta capitală a sultanilor din Malaezia, colonizată de portughezi, olandezi și britanici. Se află la câteva ore distanță de Kuala Lumpur. Principala sa atracție este arhitectura colonială dar și bucătăria locală.

Insula Tioman este situată pe coasta de est a peninsulei, una din cele mai frumoase destinații din Asia. Locurile în care se poate practica snorkeling sunt reputate în lumea întreagă. În plus, turiștii pot face aici cursuri de scufundări.

Cameron Highlands. Pentru a scăpa de căldură, foștii coloniști britanici aveau obiceiul să se instaleze pe colinele situate la nord de Kuala Lumpur. Au întemeiat aici plantații de ceai. Principalele atracții sunt plimbările printre plantațiile de ceai și degustarea acestei licori delicioase.

Parcul Național Taman Negara este unul din cele mai frumoase parcuri din țară și adăpostește cele mai vechi păduri tropicale din lume. Turiștii pot escalada cel mai înalt vârf de pe peninsulă, muntele Gunung Tahan.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?