Trucuri pentru a se evita ronțăitul dintre mese

Prioritatea ta numărul unu este menţinerea unei siluete de vis? Primul lucru la care ar trebui să renunţi în acest caz este ronţăitul compulsiv dintre mese. Un obicei foarte prost care te va face să pui la loc toate kilogramele pe care le-ai pierdut cu mare efort.

Bea apă în mod regulat între mese. Începe ziua cu un pahar mare cu apă şic suc de lămâie, bea apă toată ziua, mai ales între mese şi înainte de ele pentru a te bucura de o senzaţie de saţietate şi pentru a alunga foamea. Poţi consuma şi infuzii de plante sau ceai verde. Acesta din urmă este excelent datorită polifenolilor şi acţiunii sale diuretice.

Trebuie să ai trei mese pe zi şi două, trei gustări. Gustările nu sunt cele care te vor face să te îngraşi. Ba din contră. Sunt cele care vor regla nivelul de glicemie şi nu te vor lăsa să cazi pradă tentaţiilor sau exceselor la următoarea masă. Luate între 10 şi 17 trebuie să fie bogate în vitamine, fibre, minerale şi proteine. Batoanele cu cereale, proteine, fructele sau iaurturile natur, compoturile fără zahăr sunt cele mai bune alegeri.

Consumă în timpul zilei mese structurate şi echilibrate. Cel mai bun sfat pentru a scăpa de ronţăit şi a te menţine în formă. Micul dejun trebuie să conţină cereale integrale, fructe şi un produs lactat. La prânz şi la cină se consumă legume, feculenţi sau proteine. Mestecă bine alimentele pentru a facilita digestia. Nu uita să consumi un măr supă fiecare masă. Este cel care poate regla apetitul şi alungă senzaţia de foame.

Consumă cât mai multe alimente bogate în fibre. Sunt cele care te vor sătura mai repede şi pe o perioadă mai îndelungată de timp. Supele cu legume salatele de crudităţi sau de fructe sunt cele mai bune.

Un alt truc mai ciudat pentru a evita ronţăitul- spală-te pe dinţi. Nu vei mai consuma astfel dulciuri imediat după masă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?